Asemanseutujen palvelutasowebinaari

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä.

MAL-verkosto ja valtion liikennehallinto järjestävät yhteistyössä keväällä 2023 kolme tilaisuutta asemanseutujen matkustajapalveluihin liittyen. Tilaisuudet ovat jatkoa liikennehallinnon solmupisteiden matkustajapalveluiden palvelutason määritystyölle.

Loppuraportit maakuntakeskusten välisen työhön liittyvän joukkoliikenteen sekä kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävien henkilöliikenteen solmupisteiden palvelutasomäärittelyistä on nyt julkaistu.

Raportit löytyvät täältä: Muut asiakirjat – liikenne- ja viestintäministeriö (lvm.fi)

Linkki LVM:n tiedotteeseen: Joukkoliikenteen solmupisteiden ja kaukoliikenteen palvelutason tavoitteita selvitetty – liikenne- ja viestintäministeriö (lvm.fi)

Kevään webinaareissa keskustellaan palvelutasotavoitteiden edistämisestä asemanseuduilla eri teemoissa. Kutsumme asemanseututoimijoita ensimmäiseen webinaariin, joka pidetään 12.1.2023. Webinaarin teemana on pyöräliityntäpysäköinnin, paikallisliikenteen kytkeytyneisyyden ja matkustajainformaation hyvät käytänteet.

Webinaarisarja liittyy MAL-verkoston Elinvoimaiset kaupunkiseudut teemaverkoston Asemanseutujen kehittämisen hankeosioon: ks lisää verkostosta: https://mal-verkosto.fi/kaupunkiseuduille-elinvoimaa-teemaverkosto/.

Ohjelma

Webinaarin avaus, MAL-verkosto

9.10 Solmujen palvelutasotyö – Tiia Orjasniemi, liikenne- ja viestintäministeriö

9.30 Kestävän asemanseutuyhteistyön toimintamalli 2020 työn hyödyntäminen, Kati-Jasmin Kosonen, MAL-verkosto

Keskustelu ja tauko

Saavutettavuuden palvelutasotavoitteiden edistäminen asemanseuduilla

10.00 Teema 1: Pyöräliityntäpysäköinnin kehittäminen asemanseuduilla, Antti Rahiala, Traficom & Camilla Rand-Heinälä, Väylä,

Anna-Maija Jämsen, Riihimäki

10.50 Teema 2: Liityntäjoukkoliikenteen palvelut ja informaatio asemanseuduilla,

Joona Páckalen, HSL & Jaana Martikainen, Lahti

11.40 Keskustelu ja yhteenveto

Lopetus ja johdatus seuraavaan tilaisuuden teemaan

Tilaisuus päättyy klo 12 mennessä.