MIKSERI-hankkeen päätösseminaarin aineistot ladattavissa

Lähiympäristöjen kehittäminen kaupunkikudosten ja toiminnallisen sekoittuneisuuden näkökulmasta (MIKSERI) -hankkeen tavoitteena oli kehittää maankäytön sekoittuneisuutta kuvaavia mittaristoja, joita voidaan hyödyntää jalankulku-, joukkoliikenne- ja autokaupungin kudosten kehittämiseen eri mittakaavatasoilla aina lähiympäristöstä kaupunkiseutuun. Hanketta ovat rahoittaneet MAL-verkosto ja ympäristöministeriö.

Hankkeen päätösseminaari pidettiin tiistaina 9.11. hybridinä Helsingissä Mariankadun Pajassa ja Teamsissä.

Seminaarissa esitellyt hankkeen tulokset, Leo Kososen yhteenveto kaupunkikudosmenetelmästä ja Joensuun, Kuopion, Lappeenrannan sekä Tampereen kaupunkiseudun puheenvuorojen esitysdiat sekä kaupunkien kohdeanalyysit löytyvät hankkeen nettisivuilta: https://www.syke.fi/hankkeet/mikseri

Suora linkki hankkeen loppuraporttiin: Sekoittunut yhdyskuntarakenne ja sen mittarit (Suomen ympäristökeskuksen raportteja 44/2021): https://helda.helsinki.fi/handle/10138/336103