Asemanseutufoorumi 12.11.2020

Tule kuulemaan ja keskustelemaan asemanseutujen ajankohtaisista asioista: Mitä uusia yhteistyömalleja on tunnistettu asemanseutujen kehittämiseen? Miten ilmastotavoitteet konkretisoituvat kehittämisessä? Millaisia uusia vähähiilisen liiketoiminnan pilotteja on jalkautunut asemille?

Seminaarissa esitellään konkreettisia toimenpiteitä, työkaluja ja kaupunkien case-esimerkkejä ilmastoviisaiden asemanseutujen luomiseksi kotimaassa sekä ulkomailla. Lisäksi kuullaan valtionhallinnon puheenvuoro asemanseutujen kehittämisestä sekä suosituksia valtion ja kaupunkitason yhteistyöhön. Seminaarissa kuulemme myös kokemuksia yrityslähtöisistä asemanseutujen palvelupiloteista.

Asemanseutufoorumi kutsuu valtion ja kaupunkien asiantuntijat sekä yritykset yhteen keskustelemaan ja verkostoitumaan. Varaa aika kalenteristasi jo nyt! Seuraa postiasi, ilmoittautumislinkki ja tarkempi ohjelma lähetetään syksyn alussa.

Aika: 12.11.2020 koko päivän seminaari

Paikka: Senaatin neuvottelukeskuksen auditorio, Pasilan virastotalo. Ratapihantie 9, Helsinki.

Tilaisuus myös live-striimataan.

Tilaisuuden järjestää Fiksu Assa -hanke ja asemanseutujen kehittäjäverkosto.  Fiksu Assa -hankkeen koordinaattorina toimii HSY ja toteuttajina ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Hämeenlinna ja Riihimäki. Asemanseutujen kehittäjäverkostoon kuuluvat MAL-verkosto, Senaatin asema-alueet Oy, VR, HSL, Traficom, Väylävirasto sekä Kestävä kaupunki –ohjelman puitteissa Ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus SYKE.

Olemme varautuneet myös siihen, että mahdollisesti koronatilanteen vuoksi seminaari joudutaan siirtämään osittain tai kokonaan etäyhteyksillä toteutettavaksi.

Lisätietoja: 

Ilmastoasiantuntija Jenni Nieminen, puh. 046-9226865, jenni.nieminen@hsy.fi

Erikoissuunnittelija Kati-Jasmin Kosonen, puh. 040 195 2852, kati-jasmin.kosonen@tampereenseutu.fi